sint

Ik weet nog wel van de Suntereklaas, die in een open koets door het dorp werd gereden en dan een balkonscène hield op de Voorstraat bij het Hof van Holland. Omringd door de zwartste Pieten die je maar kon tegenkomen (veel protest was daar toen niet tegen). Nooit geweten wie voor Sunterreklaas speelde op het dorp, maar het zal wel een vooraanstaand lid zijn geweest van de winkeliersvereniging KIN (“Koopt in Noordwijk Binnen”).

De balkonscène op de foto wordt geteisterd door slecht weer, om niet te zeggen en te schrijven:  een verschrikkelijke hoosbui. Toch staat het hele gezelschap fier op het balkon, de wateren uit de hemel trotserend. De mijter van de Sint was blijkbaar nog niet volgelopen met water, de schmink van de Zwarte Pieten was waterbestendig en de geluidsinstallatie van Herman – Radio – Caspers maakte geen kortsluiting.

In het publiek slechts één paraplu. Men durfde wel wat te trotseren. Men geloofde nog.