quick

Er werden heel wat derby’s  uitgevochten in het verleden tussen Quick Boys  en Noordwijk, zowel op Nieuw Zuid als aan de Van Panhuys (de Duinwetering bestond nog niet). Harde derby’s  soms, waarbij menigmaal ook het publiek zich van minder fraaie kanten liet zien. Maar op 1 mei 1972 was het allemaal pais en vree op Nieuw Zuid. Daar speelden de elftallen van 1962 een partijtje tegen elkaar. Vanuit een soort van jeugd- en voetbalsentiment, zullen we maar zeggen.

Als de Katwijkers voor iets en iemand gewaarschuwd konden wezen, was het wel voor de slim-, snel- en doeltreffendheid van de Noordwijkse spits Kees Marijt (volgens mij schreef je Kees met een K). Want Kees was aan het begin van de jaren zestig één van de meest doeltreffende spitsen van het zaterdagvoetbal, ofschoon hij – volgens mij – nooit het Nederlands zaterdagamateurelftal heeft gehaald. Ten onrechte. Held uit mijn jeugd. Scoorde ooit (in 1963) vijf (5!) doelpunten tegen IJsselmeervogels! 

De Katwijkers waren het blijkbaar allemaal vergeten of dachten dat Kees er – op 34-jarige leeftijd! – niks meer van kon. Maar hij sloeg ze vierkant om de oren met een prachtige hattrick en Noordwijk won met 5-3.