crossley

Ik kan tijd noch plaats bepalen van deze foto, maar hij was in ieder geval van na 1 september 1957.  Want leest de Wikipedia:

Al vóór de oorlog was er een buslijn (van De Duinlander) van Den Haag naar Haarlem en vv, die na de oorlog door de NZHVM werd overgenomen. Die lijn (nummer 20) deed ook Noordwijk aan.  In het kader van de hernummering van buslijnen, waarbij de lijnen in groepen per tiental werden ingedeeld, werd lijn 20, die sinds 6 oktober 1954 twee routes had, op 1 september 1957 gesplitst. Nummer 20 was voor de route via De Zilk, Vogelenzang en station Heemstede-Aerdenhout naar Haarlem. Nummer 21 voor de zijlijn van Den Haag naar Noordwijkerhout en dan via Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek, De Glip en Heemstede naar Haarlem. Omdat op de Crossley-bussen van de NZH geen lijnnummers stonden aangeduid, werd het onderscheid tussen beide routes aangegeven door een bordje achter de voorruit met de tekst “Via De Zilk” of “Via De Glip”.

De bus op de foto ging via De Glip, een buurtschap nabij Heemstede. Een broertje van deze bus, nummer 1096 en óók via De Glip zou het er ooit slechter van af brengen dan deze: die ging de greppel in tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.