hond1hond2

De foto’s komen uit het Haagse Gemeentearchief en behelzen een fotoshoot van een politiehond met zijn begeleider, ene J. de Groot. Het bijschrift vermeldt dat de foto’s zijn genomen op de hoek van de Katwijksestraat en de Egmonderstraat in Noordwijk, maar daar geloof ik niks van. Ik situeer de beelden eerder op de hoek van Katwijksestraat en Wassenaarsestraat, ook al gelet op de achtergrond (bebouwing aan de Duinweg met o.a. Huize Dalrust).

Maar goed, dat is allemaal gezever. De vraag is natuurlijk wat of dat die die politiehond daar nu deed samen met die begeleider De Groot. Deze laatste woonde wellicht in Noordwijk, ongeveer op die plek, en kreeg iedere avond dat beest mee naar huis? Meer helderheid zou het blaadje “Den Haag en Wij” uit 1952 moeten bieden, een personeelsblad van de Gemeente Den Haag. Daaruit zijn die foto’s afkomstig. Maar dat blaadje kan ik niet zo gauw vinden op internet, dus daarvoor moet ik nog naar het archief zelf.