kestere

In de aanloop naar het EK voor amateur-landenteams in 1970 in Italië (zie eerder blog), speelde het Nederlands Amateurelftal op 25 oktober 1969 een kwalificatiewedstrijd tegen Wales in een mij verder onbekend Welsh stadje, Bangor. Het was de debuutwedstrijd van Jaap van Kesteren in het Nederlands team, waarmee hij een jaar later zou doordringen tot de EK-finale. Jaap speelde volgens de krantenverslagen een gedegen wedstrijd. In hetzelfde team speelden ook de gebroeders Van der Kerkhof (René van der Gijp: “Het levende bewijs van de stelling dat twee minder is dan één.”). René van der Kerkhof scoorde de beide doelpunten. Achterin hield men mét Jaap van Kesteren gemakkelijk de nul.

Op de foto van een overigens geweldige site Jaap van Kesteren samen met de Gebroeders Van der Kerkhof.

NB Ik krijg via Facebook van Leo nog een stukje uit een onbekend blad, waarin Jaap xzelf aan het woord komt.

leo

Negen jaar later stonden de Gebroeders Van der Kerkhof overigens wel in de WK finale in Argentinië. Jaap niet.