watertoren

Het speelt al een hele tijd, ik schreef er eerder ook al over, maar het lijkt erop dat er nu toch eindelijk een beslissing genomen gaat worden (volgens het Leidsch Dagblad). Ik ben reuze benieuwd. Architect Bart Akkerhuis won al tijden geleden een prijsvraag voor het beste plan voor de watertoren, die verders volstrekt nutteloos op het duin staat. Akkerhuis wilde een deel van de toren inrichten als woonhuis, maar daarnaast ook de functie van publieke uitkijktoren bewaren. Niks mis mee, zou je denken.

Maar omwonenden zien de verbouwplannen van de architect niet zitten. Maar de watertoren – merk ik op – heeft ook nooit om ‘omwonenden’ gevraagd. Bemiddeling leverde niets op. En nu moet de gemeenteraad een oordeel vellen in dit uitvoerige dossier.

Wat gebeurt er met de watertoren? Komen de plannen erdoor? Hopelijk wel. Zo niet? Afbreken die hap of hopen dat er een kapitaalkrachtig iemand op staat, die verder ook niet weet wat je met zo’n ding aan moet, als de plannen van Akkerhuis al zijn afgeschoten? In “De Noordwijker” lees ik dat de toren al tot levensgevaarlijk object is verklaard. Nog een paar weken wachten met besluitvorming en deze geweldenaar stort vanzelf in.

Noordwijk en haar erfgoed……………………