Ik heb het al welderis eerder aangezwengeld: de vraag of die prachtige villa aan de Erasmusweg (schuin achter de tegenwoordige Baak) nu ZeeLust heette of ZeeRust. Ik krijg zo ongeveer tegelijk van Ron en van Ronald prachtig materiaal toegestuurd (waarvoor dank), dat echter geen uitsluitsel geeft. Of lijkt te impliceren dat allebei de namen juist waren.

Ik zet een paar foto’s op en rij. Allereerst een foto die helder laat zien dat de villa ZeeLust heette. Geen twijfel over mogelijk, maar was het een eerdere of een latere foto?xr2

Dan een foto die in al zijn pracht en praal laat zien dat de villa ZeeRust heette. Ook geen twijfel over mogelijk, het staat met grote letters op de gevel.

xl1

Maar dan krijgen we deze weer: ZeeLust! Het staat er nog eens onder geschreven ook!

xr1

Maar dan zoomen we in op dat ZeeLust en dan stond er  ZeeRust.

xx1

Ik heb er zelf niet aan zitten klooien, aan die foto’s. Iemand heeft dat misschien wel gedaan. Maar de vraag of het hier nu om Lust ging of om Rust – nogal een groot verschil, dunkt me – is daarmee niet beantwoord (met dank aan Ron en Ronald)

En overigens houdt het niet op: ik krijg van Ron nog deze verwijzingen (uit de brochure op http://www.noordwijkactueel.nl): op de Rembrandtweg stond zowel een ZeeLust als een ZeeRust (dit voor het geval je de draad helemaal kwijt was 🙂 ):

ron2 ron1