waar

Het kost ff tijd, maar dan hebbie ook wat. Bovenstand zoekplaatje bood voor niemand enig aanknopingspunt. Er was één maal de suggestie dat de boel hier in spiegelbeeld stond. Quod non.

Mijn aanknopingspunt is achteraf het bouwseltje helemaal rechts op de bovenste foto: Zomerhuis-Hesseling, gebouwd door H.P. Berlage op de plek van het latere Pension Hoogduyn. Hoek Noordboulevard en Jan van Henegouwenweg. Je kijkt als het ware richting het oude zeedorp, dat echter aan het oog onttrokken wordt door dat ‘hoogduyn’ dat er voor ligt. Je kunt ook zeggen dat het oude zeedorp lekker beschut in een kommetje lag (wat ook zo was). Wel goed zichtbaar de villa’s en pensions in de Zuid. Links de Villa Zeezicht en dan gaat het vervolgens in een bocht het dorp in: latere Golfweg? Nic.Barnhoornweg? Karel Doormanstraat? Zo ver reikt mijn Binnense kennis niet meer. Hieronder ter oriëntatie nog een ander beeld van de Jan van Henegouwenweg.

ftftftf