wehme2

Michel komt voor de dag met een werkelijk prachtige tekening van de villa’s (‘zomerhuisjes’) De Loods, Wheme en Golfzang. Gebouwd door architectenbureau Smits en Fels, die later ook het Strandhotel in de Zuid voor hun rekening zouden nemen. Maar we staan even stil bij dit plaatje, verblind door de oorverdovende schoonheid ervan (schoonheid kan ook oorverdovend zijn). Michel is op zoek naarnog een andere villa van Fels in Noordwijk, “Tondu” genaamd. Iedereen is op zoek, nog niet gevonden. Ik kwam deze villa hieronder tegen, ‘Moederzorg’ aan de Beethovenweg. Vertoont een treffende gelijkenis met De Loods en Wehme. Maar ‘tondu’ betekent in het Frans ‘geknipt’ of ‘geschoren’ en niet ‘moederzorg.’

wehme

Nota Bene: De ‘Villa Tondu’ is toch gevonden. Een villa nota bene die ik al eens eerder in beeld heb gehad, hier staat-ie:

germinal