koel1

Ik heb eerder welderis een foto gehad van Henk Koelewijn, die met zijn ijskar op de boulevard stond (en ook nog De Punt bestierde aan het einde (of het begin) van de Hoofdstraat. Tenminste ik dénk dat het Henk Koelewijn was, maar sinds ik zoveel reacties kreeg op een eerder ijs-blog, ben ik daar niet meer zeker van.

Dit is volgens mij wél Henk Koelewijn, nog in enigszins jonge jaren en geposteerd bij de Rode Kruis brievenbus die altijd bij Palace aan de strandopgang (of – afgang) stond. Ik herinner me vooral dat de Groko hier zijn vaste stek had (naast de vishandel van Caspers) en dat Henk altijd iets verderop stond, ter hoogte van Hotel Noordzee. De foto is wat vaag, maar ik ben er Li-st zeer dankbaar voor.

NOTA BENE: ik begrijp dat dit niet Henk Koelewijn was, maar Piet Koelewijn. Broer van Henk (die De Punt bestierde)? Hoe dan ook. patricia komt met een veel mooiere foto van Piet/Henk:

piet