IMG_0660.JPG

Er zit nu een MacDonald’s op die plek en die heeft de herinnering aan Van Rooyen’s Snackbar inmiddels al aardig weggevaagd. Maar in mijn jeugd was Van Rooyen de MacDonald’s van Noordwijk aan Zee, waar je eerlijke croquetten en bamiballen en huzarenslaatjes – bij voorkeur – uit de automaten trok. De patat was ook geen straf en in de winter toog menig Noordwijks huisvrouw met een pannetje naar de Hoofdstraat om dat te laten vullen met de heerlijkste snert.

Nota Bene

Klaas meldt dat Snackbar Van Rooyen altijd ‘De Caddy” werd genoemd? Hij schrijft heel mooi:  “De caddy zo noemden ze in de omgang de snackbar Van Rooyen. Met de superfriet en de worstfrites,  ook broodjes halfom en gelardeerde lever. Als je weer eens met zo’n Duits Dingetje de ronde over strand deed, kwam je altijd daar weer terecht. Bij de caddy.”