landsmeer

Een paar blogs geleden nog maar voerde ik hier mevrouw Hamstra-Kluit uit Noordwijk op in een OMO-reclame. Ik kwam het ding ergens ongedateerd tegen. Een quick scan door de Leidse couranten leert dat de reclamecampagne liep van september 1965 tot ongeveer de zomer van 1966. Maar er bleek nog iets anders:

Gedurende de maanden september – december 1965 is mevrouw Hamstra-Kluit nog woonachtig in Noordwijk (waar ze ‘geyser’ spelden met een ‘y’), na die tijd woont ze opeens in Landsmeer (waar ze ‘geiser’ spelden met een ‘i’). En zo te zien heeft ze nog steeds dezelfde stapel wasgoed in handen en heeft ze en passant ook haar keuken meeverhuisd.

Ik geloof er niks meer van. Mevrouw E.C. Hamstra-Kluit is een volkomen gefingeerd figuur. Een fotomodel dat poseerde dan weer voor het ene, dan weer voor het andere product. Dan weer in Noordwijk, dan weer in Landsmeer. Eerst met een y, dan weer met een i.

Misschien was haar opgevoerde achternaam al een stille hint: hier wordt de ‘kluit’ belazerd.