aanbouw

Mien laat op “Je bent een Noortukker” een prachtig huis-in-aanbouw zien aan de Zeereep in Noordwijk. Een majestueus en monumentaal pand, blijkbaar van architect Chris Koop. Bouwen, zoals er eigenlijk altijd gebouwd zou moeten worden in Noordwijk. Aanvankelijk werd ooit op last van architect Sjoerd Soeters en van gemeentewege verordonneerd dat landhuizen als deze zouden moeten worden gebouwd in de zgn. Normandische Stijl, maar veel Normandisch zie ik hier niet in. Eerder een wat eclectische stijl van bouwen, die je in de Verenigde Staten wel tegenkomt, meer in het bijzonder langs de oostkust. En dan wordt dát natuurlijk weer een nieuwe stijl.

Ik vind het erg mooi, het huis had zo maar aan het strand kunnen staan van één van de Hamptons op Long Island. Maar het staat in Noordwijk. Top!