ronald

Ik heb de beide foto’s eerder gebruikt, zij het in mijn argeloosheid zonder al te veel kritische blikken of gedachten. Nu word ik geattendeerd op het gegeven dat de kaart linksboven werd uitgegeven door Dorsman en de kaart rechtsonder door Caspers. En ook dat Caspers wel eens vaker aan het fotoshoppen is geweest met bestaand materiaal. In dit geval zou hij de kaart van Dorsman op onderdelen (vooral op aanwezige personen en de wolkenpartij op de achtergrond) een beetje hebben ‘aangepast’ en vervolgens op eigen naam hebben uitgegeven. En jawel: als je goed kijkt, vooral ook naar de details, dan zie je dat het wel ooit dezelfde foto’s  zijn geweest en dat de relevante personen daarin kunstmatig zijn aangebracht.

Andersom kan natuurlijk ook: dat Dorsman gewoon een beetje volk heeft weggepoetst uit een foto van Caspers en er ander volk voor in de plaats heeft gezet. Maar mijn zegsman is ervan overtuigd dat in dit geval Caspers de ‘fraudeur’ is. Waarvan acte (met dank aan Ronald)