westgeestIk moet nog op zoek naar een antwoord op de vraag wie pater Nic. Westgeest precies was (behalve dan dat ik vermoed dat het er eentje was van de kolenboer uit de Kerkstraat). Ik ben opgegroeid in het Rijke Roomsche Leven en had wel weet van de meeste Noordwijkse paters die af en toe op verlof waren en dan hun missen opdroegen in de St.Jeroen met mij als nederige misdienaar. Pater Alders uit Brazilië was er zo eentje, pater Jac. Alkemade uit Nederlandsch Indië was een andere.

Maar pater Nic. Westgeest was een onbekende, I’ll go and search for him. Wordt vervolgd derhalve.

west

NOTA BENE Ik kom jaren later nog een bidprentje van Pater Westgeest tegen, waarop iets meer vermeld staat over zijn persoon (en overigens herinner ik me intussen vaag dat ik welderis als misdienaar een mis gediend heb die door hem wderd opgedragen):

westgeest__nap_1984-03-15_-_bz