vrachtwagen

De vrachtwagen moest zich in de nauwe doorgang wringen tussen Hoofdstraat en Palaceplein. Dit alles om de puinhopen van de oude, afgebroken pastorie aldaar af te voeren. Er stond flink wat volk toe te kijken (de foto is slechts een uitsnede), maar die ene mevrouw in haar Montycoat interesseerde zich alleen voor een paar schoenen in de etalage van Aad van den Berg, die de zaak van zijn vader had overgenomen (en later verderop in de Hoofdstraat zijn nering zou voeren).

De vrachtwagen was een Morris FKK-140 (ik geloof dat ze ook door Austin werden geproduceerd, maar misschien waren Austin en Morris toen al gefusilleerd 🙂 ). Een buitenmodel vrachtwagen voor die tijd, zoals de Engelsen wel vaker met vreemde creaturen op de weg verschenen. Van die Britse vrachtwagentraditie is – geloof ik – niet veel meer over: het zijn Volvo’s en DAF’s en Mercedessen en Scania’s en MAN’s die de toon zetten in deze tak van sport.  (Twee keer klikken op de foto)