oranje5

Het is een ware lust voor het oog van de autoliefhebber, althans van degene die nog wel eens terug wil kijken naar het type auto, waarin zijn of haar vader of moeder reed, opa (oma’s reden nooit), oom of tante. Enfin, iedereen heeft wel zo zijn of haar eigen herinnering aan de types auto die hier zijn afgebeeld. Ik persoonlijk word wel getroffen door die oranje NSU1000, het type waarin ik mijn eerste rij-ervaringen opdeed. Zonder rijbewijs langs de Leidse grachten, ’s morgens vroeg met niemand op straat. Waarschijnlijk enigszins aangeschoten, anders had ik het niet gedurfd (en ook niet gekund).

De foto is een uitsnede van een grotere foto: van de boulevard van Noordwijk aan Zee op een zonnige zondag ergens midden jaren zeventig, schat ik zo in.

 oranje6

(met dank aan Kenneth Bestwell)