© G.J. Cleijpoel / Beeldbank Regionaal Archief Leiden en Omstreken

Het oude Palace Hotel beschikte over een eigen garage aan de Jan Kroonsweg en dat was niet zo maar een parkeergarage alléén. Blijkbaar waren er hier ook benzines en oliën te koop van Gulf, want wat zou zo’n reclamebord aan de muur anders moeten betekenen? En je kon er de banden oppompen. 

De foto is gemaakt in augustus 1968, toen men het aangezicht van het hotel – althans aan de achterkant – maar een beetje op zijn beloop liet. De letters ‘Palace’ op een ondergrond van blauw zijn al een beetje aan het verpieteren. Grafisch wel mooi gedaan met die verbrede lettering, maar daardoor vallen de te smalle – en onderling ook nog eens verschillende – A’s een beetje uit de toon.  

Centrale Verwarming was in 1968 blijkbaar nog steeds een aanbeveling.