Het Palace Hotel, hierboven ergens begin jaren twintig van de vorige eeuw. En hieronder een eerdere foto van kort na de oplevering in 1912. Zoek de verschillen: de prachtige, bolronde markiezen beneden zijn dan al vervangen door nieuwe versies. Maar het meest opmerkelijk is de hoofdingang die is aangepast, met een overigens rare en redelijk smakeloze aanbouw. Zeker om te voorkomen dat de zeewind zout en zand rechtsstreeks de lobby in blies. Rechts aan de zijkant was er bij de ingang van de latere Miramar Bar ook al ingegrepen, zo te zien.

Uit mijn tijd herinner ik me bij de hoofdingang een voorhalletje van glas (eigenlijk meer een met glas ingepakte luifel) met daarboven in grote, dunne neonletters: ‘Palace‘ en ‘Hotel’. Mooier en beter dan dit architectonische gefrutsel van een cultuurbarbaar.