Hadden ze eindelijk riolering, liep-tie over. Het is augustus 1917 en het Calisplein (later Palaceplein) stond stief onder water als gevolg duivelse machten en een rioleringstelsel-met-te-weinig-capaciteit. Volgens mij was dat probleem 50 jaar later nog niet verholpen, want toen liep de kelder bij J&B verderop in de Hoofdstraat nog steeds onder als er maar een beetje water uit de hemel viel. Dweilen met de sluizen open, ik weet er nog alles van, want ik behoorde zelf tot die dweilploeg onder leiding van de oude heer – Kip – Van Stein.

Voor het zeewater hoefde Noordwijk nooit bang te zijn. Het hemelwater: dat was soms een regelrechte ramp. Hoewel de mensen op de foto het allemaal wel razend interessant leken te vinden. Behalve P.Vink dan, van de Bazar in Strand- en Badartikelen. Die staat niet op de foto. Die is aan het dweilen. Met de sluizen open.

Klik 2x op de foto en je gaat zelf bijna nattigheid voelen.

NOTA BENE Er duikt nog een andere foto op vaan waarschijnlijk dezelfde overstroming: