Het boek “Geboren Tussen De Wielen” werd uitgegeven bij gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de firma Beuk in Noordwijk. Het geeft niet alleen een mooi overzicht van de geschiedenis van dit roemruchte transportbedrijf. Het biedt ook een inkijkje in de diversiteit ervan door de jaren heen. Beuk was van oorsprong een melkhandelaar die met paard en wagen langs de deuren trok, maar allengs meer ging doen met paard en wagen dan met melk: hij bouwde een stalhouderij op die er wezen mocht (veel Noordwijkers trouwden en rouwden in koetsen van Beuk) en hij liet de stalhouderij naadloos overgaan in een busbedrijf dat zou uitgroeien tot één van de bekendste (en grootste?) van Nederland.

Maar Beuk ging ook met een arreslee op pad (tweede foto van boven vóór het toenmalige Palace Hotel), hij had een Jan Plezier annex Omnibus die kort na de oorlog ook als openbaar vervoer diende bij ontstentenis  van de tram, die nog niet reed. Én hij verzorgde lange tijd ook het ziekenvervoer in Noordwijk. Mannen met beige stofjassen, gelardeerd met stukjes donkerblauw en in mooischrift ‘Beuk’ erop. Zo’n stofjas te mogen hebben als kamerjas. Ik zou er de hele dag in lopen 🙂

Het boek (ik heb het al, gekregen van Beuk, waarvoor nogmaals mijn grote dank), het boek is te koop op ebay.com. Er ligt nog geen hoger bod op dan € 4,99. Een habbekrats voor zo’n prachtig boek.