In “De Noordwijker” van afgelopen week staat een interessant bericht over de opbrengst van een tweetal flitspalen aan de Gooweg en aan de Van Berckelweg. Die palen brengen respectievelijk 775.000 en 535.000 euro op per jaar, alles bij elkaar het mooie bedrag van 1.3 miljoen per jaar. Zo betalen die flitspalen zich wel terug.

Niks tegen flitspalen overigens, zij het dat de boetes vaak in geen verhouding staan tot de aard van de overtreding (op de trajectcontrole bij Utrecht krijg je 39 euro opgelegd voor een overtreding van de maximum snelheid met 5 (vijf!) kilometer per uur). Daar zit ook het punt: staan flitspalen er nu voor de veiligheid van het traject en van de burger zelf? Of staat-ie daar als melkkoe van de gemeente? Uit het bericht in “De Noordwijker” lees ik alleen maar het laatste.

Welkom in de Bloemenbadplaats Noordwijk.