Bij alle geblog ben ik heel veel foto’s tegengekomen van deze plek in Noordwijk aan Zee, maar nog nooit een foto met deze invalshoek. Eindelijk staat die kapel ter linkerzijde eens niet in het middelpunt. Eindelijk hebben we een doorkijkje vanaf hier naar het Calis-, later Palaceplein.

Jammergenoeg zijn niet alle reclame’s annex uithangborden goed te lezen. Op het bord links vooraan staat in ieder geval iets over ‘uitzending van diners’ (men zou denken ‘een afhaalrestaurant?’) en het winkeltje rechts van het midden was een hoeden- en pettenhandel. Links daarvan de schoenenwinkel van Jac. Krol. Op de muur rechts staat nog “Drogisterij G.A.L. Duijster.” Meer kan ik – helaas – niet ontcijferen. Wie helpt?

Het Palace Hotel zien we eindelijk een keer op de zijkant. Maar is het wel het Palace Hotel? Het lijkt wel alsof het allemaal nog in aanbouw was en het bovenste gedeelte rechts voor het gemak maar ingetekend werd. Curieus genoeg heb ik nog nooit een foto gezien van het Palace Hotel in aanbouw. Überhaupt zijn er vrijwel geen foto’s van Noordwijkse hotels, pensions of villa’s in aanbouw. Jammer genoeg.

Het onderschrift ‘Hoogstraat’ was in ieder geval helemaal fout: dit is de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee.