Ben Viegers (1886-1947) werd als schilder aanvankelijk sterk beïnvloed door de Haagse School, maar daarvoor was hij dan ook een geboren Hagenees. Later werd zijn werk wat kleurrijker en expressiever.

Hij zou uiteindelijk in Nunspeet komen te overlijden (waar hij woonde en ook veel schilderde), maar tussendoor deed hij regelmatig de Bollenstreek aan. Dit schilderij heet ‘Dorpsstraatje in Noordwijk’. Wie het weet mag het zeggen. Het doet een beetje denken aan het schilderij dat Daniel Nooteboom maakte van het einde van de Douzastraat. Maar het bruggetje links herken ik niet:

niuewdaniel_noteboom

Nota Bene: bovenstaand verhaal dateert inmiddels van 7 jaar geleden. Ik krijg nu van Dick een nadere aanwijzing: het schilderij zou eerder het Veereinde in Katwijk-Binnen betreffen. Daarbij wijst hij op onderstaand schilderij, dat één dezer dagen in veiling wordt gebracht te Amsterdam. Zoek de verschillen 🙂 (met veel dank aan Dick)

vieg