noordwijkaanzee

Op 30 mei 1966 moesten enkele knollen in Alkmaar 2340 meter hardlopen voor een wagentje en wie dat het snelste deed won de ‘Noordwijk-aan-Zee Prijs’. In dit geval was dat Dutch Master (hier al fier voorop lopend) met ene S. van Dooyeweerd op de sulky. Dutch Master was een paard dat in 1962 geboren was, maar blijkens de annalen van de Nederlandse draf- en rensport niet veel klaarmaakte. De ‘Noordwijk-aan Zee Prijs’ lijkt zijn grootste succes te zijn geweest.

Die ‘Noordwijk-aan-Zee Prijs’ maakte blijkens een bericht in de Leidsche Courant van 31 mei 1966 deel uit van een hele reeks aan ‘badplaatsprijzen’. De ‘Egmond-aan-Zee Prijs’ was een ware uitputtingsslag, want er moest 20 meter meer gelopen worden dan de ‘Noordwijk-aan-Zee Prijs’ en de ‘Katwijk-aan-Zee Prijs’.

Een ‘Noordwijk-Binnen Prijs” of ‘Katwijk-aan-de-Rijn Prijs’ of ‘Egmond-aan-de-Hoef Prijs’ kon er blijkbaar niet van af.