oet5

Ik weet zo snel effe niet waar deze prachtige villa gestaan heeft (Noord- of Zuidboulevard, Boerhaaveweg?). Maar ik weet inmiddels weer wél wat de naam betekent: “De Wheme”. ‘Wheme’ is de oude naam voor pastorie.

De volgende vraag is dan welke pastoor of dominee in Noordwijk heeft het zo getroffen dattie in zo’n huis mocht wonen?

De scan doet pijn aan je ogen. Maar dat heeft ook wel wat.

Reactie O Corner:14-12-2010 09:47
De Villa rechts is inderdaad Golfzang. Je had op die plek 4 villa’s staan v.l.n.r: Villa de Thule, Villa De Loods, Villa De Wheme en Villa Golfzang. Villa de Wheme is in 1909 gebouwd in opdracht van mr S.J. Hoogerzeil uit Den Haag. Architects was Smit en Fels ook uit Den Haag. Naast Villa de Wheme had je het Schuitengat. Daar is dus later Villa de Golfzang en Seinpost gebouwd.