Sjoerd Boot van Noordwijk is hardhandig door Johan Derksen (nr. 5) van Haarlem naar de grond gehaald. Derksen krijgt daarvoor een officiële waarschuwing. Hans Westgeest kijkt toe. Noordwijk-Haarlem voor de KNVB-beker wordt 0-3. In augustus 1977 is er opeens sprake van dat Derksen bij Noordwijk gaat voetballen: hij had bij een interland van het Nederlands studententeam Jan-Willem Bogers en Frans van der Veen ontmoet en hun verhalen over Noordwijk bevielen hem wel: “Waar Ajax aan kapot is gegaan – drank en vrouwen – dat is juist mijn hobby!” Het Leidsch Dagblad van die dagen besteedt er kort nog anderhalve regel aan (“Hij gebruikt veel te veel drieletter woorden!”), maar uiteindelijk is nergens meer terug te vinden of Johan Derksen ooit daadwerkelijk bij de v.v.Noordwijk heeft gespeeld.

Derksen is nu hoofdredacteur van Voetbal International en een graag geziene TV-figuur. Hij houdt van hele mooie country- en blues muziek, gaat om die reden regelmatig naar het Mekka van de ware liefhebber, Austin/Texas (remember old Doug Sahm!) en heeft een cd-collectie thuis om jaloers op te zijn.

Ik hoor en zie hem graag. Die overtreding op Sjoerd Boot zij hem vergeven.

Nota bene: middenvelder Sjoerd Boot en rechtsback Hans Westgeest maakten beiden deel uit van het Noordwijkelftal dat in 1980 algemeen landskampioen bij de amateurs zou worden. Hans Westgeest stierf plotseling tijdens een potje zaalvoetbal in Lisse tegen oud-Ajax, op 21 april 1988.