•  
    Reinier Sybrand Bakels (1873 – 1956) was al jurist toen hij in 1904 besloot om zijn wetboeken in de sloot te gooien om zich volledig te gaan wijden aan de schilderkunst. Hij kwam – Texelaar van geboorte – naar Den Haag en opereerde van daaruit richting de kust, maar ook richting de boorden van de Zuiderzee. Hij was ook bestuurlijk actief bij Pulchri en bij het Gemeentemuseum in Den Haag.
     
    Hij schilderde ook Noordwijk. Dit schilderij staat op de site van Christie’s te boek als “A View of Noordwijk with the Chapel Tower in the Voorstraat”, maar hier slaat iemand de plank deerlijk mis. De ‘kapeltoren’ stond/staat aan de Hoofdstraat (daarvoor: Dorpsstraat) in Noordwijk aan Zee. En de Voorstraat was/is in Noordwijk-Binnen.  
     
    Laat allemaal onverlet dat een mooi olieverfschilderijtje is. Niet groter dan 23 bij 60 cm. Geschilderd op 14 juni 1909, want met die datum is het gesigneerd.