Dat je als tram hier links af moest, wist je zelf ook wel, of je nu naar Katwijk of naar Noordwijk ging. Per slot van rekening lag dit baanvak er al bijna 80 jaar. Maar goed, je kon ook rechtsaf. Dan ging je richting Sassenheim. Lisse en verder, naar Haarlem. ´Keukenhof´ is volgens het bord ook linksaf, maar dat lijkt me een fikse omweg.
 
Kom er nog maar eens om. Om zo’n prachtig tramnet in de regio. De Blauwe Tram bestreek vanuit Leiden de kustplaatsen Noordwijk en Katwijk, ging achterlangs via Voorschoten, Leidschendam en Voorburg naar Den Haag en dus ook nog eens naar Haarlem via de bollendorpen Sassenheim tot en met Hillegom. En dan kon je ook nog – in aansluiting op de Blauwe Tram van de NZHTM – met de Gele Tram van het HTM via  Wassenaar naar Den Haag.
 
Niemand begrijpt – gek genoeg – waarom het ooit allemaal werd omgespit en opgeheven. De meeste mensen willen het ook – gek genoeg – niet meer terug.