Als we er even van uitgaan dat alle hier afgebeelde trams zich  hier van Noordwijk in de richting van Leiden begeven, dan krijgen we met de klok mee een mooie sequentie van beelden in Rijnsburg.  De trams hadden net vanuit Noordwijk de Jan Zwanenbrug achter de rug en moesten hier – met gevaar voor eigen leven en dat van hun passagiers – opnieuw een uitermate smalle brug trotseren.
 
Het was de brug over het Oegstgeesterkanaal (of het hier ook zo heette weet ik eigenlijk niet) en er was aan weerskanten geen ruimte voor enige afwijking van het spoor, want je kwam onvermijdelijk in de ploemp terecht.
 
In de zomer waren de deuren van de tram open en zat er alleen een ijzeren hekje in de deuropening. We leunden erop en keken naar beneden en zagen het water pal onder ons voorbij vlieden.  
 
(echte foto te koop op www.qoop.nl)