Ik herinner me VVSB nog wel uit de tijd dat ze jaren geleden in de Vierde Klasse A / West II hun derby’s uitvochten met SJC. Noordwijkerhout tegen Noordwijk. Maar intussen is er veel veranderd: VVSB speelt hoog mee in de Hoofdklasse A en SJC bungelt in het tweede rijtje van de Eerste Klasse B. 
 
Nu speelt zoon Jesse met de D1 van Quick-Den Haag een oefenwedstrijdje tegen de D1 van VVSB. Tweede Divisie tegen Hoofdklasse, het is beneden de stand van de Hagenezen om hier met minder dan een overwinning vandaan te gaan. Maar het duurt nog een hele tijd. Pas in het laatste kwartier scoort Jesse twee keer, één keer loeihard in de verste hoek, daarna met een schitterende kopbal: tegendraads en naar de grond.  Quick is er tevreden mee.
 
Al die tijd heb ik me als ex-Noordwijker in Noordwijkerhout een tikkie unheimisch gevoeld: achterop de shirts van het Noordwijkerhoutse VVSB staat in goedbedoeld oud-Nederlands “Heeren van Noortwijck”.
 
Tegen wie heeft Jes nu eigenlijk gespeeld?