We waren gebleven bij 3 ‘Noordwijkse’ kaarten van Bob Brobbel: van het Palace Hotel, het Rembrandt Hotel en Hotel Hollander. Inmiddels krijg ik van R. (met veel dank) nog 5 (vijf!) andere kaarten toegezonden, ook allemaal van de hand van dezelfde kunstenaar: de oude kapel aan de kop van de Hoofdstraat, Hotel Noordzee, Huis ter Duin, Hotel-Pension Clarenwijk en een bredere blik op de Noordboulevard.
 
Toevalligerwijs tegelijk krijg ik van mevrouw Saskia Brobbel nog wat verdere informatie over haar vader. Ik citeer: Bob Brobbel sr. (1907-1971) was autodidact. Hij had een eigen bedrijf in Hilversum, “Grafische Studio Brobbel”. Hij maakte stadsgezichten in heel Nederland. Eerst litho’s, later foto-litho’s. Deze werden met de hand ingekleurd en via kunsthandels verkocht. De ansichtkaarten zijn waarschijnlijk kleurendruk. Ook maakte hij menukaarten/wijnkaarten etc. voor restaurants en hotels.
 
Na de dood van Bob Brobbel sr. werd het bedrijf voortgezet door dochter Nanny Brobbel (†2006). Zij had de Rietveld Academie gedaan en was daarmee in de voetsporen van haar vader getreden. Zij  signeerde haar werk met ‘A. Brobbel’. Ook Bob Brobbel jr. bleef werken in de traditie van zijn vader. Veel mooi werk op een mooie site.