De Villa Fidelio aan de Beethovenweg in Noordwijk was gebouwd in 1906 – ontworpen door de lokale aannemer A. Verloop – in opdracht van G.H. Alsbeek. Wie deze heer Alsbeek was, is mij niet bekend. Feit is dat de familie Alsbeek in 1922 (toen deze kaart van het Stationsplein verstuurd  werd) nog steeds in het huis woonde.
 
Op de inzet een fotootje van de “Villa Fidelio”. Met respect voor de heer Verloop niet een creatie die zich in de Nederlandse en Europese architectuurgeschiedenis een voorname en onuitwisbare plaats veroverde. Maar de naam ‘Fidelio’ is wél weer aardig: “Fidelio” was de eerste en enige opera die Ludwig van Beethoven componeerde. De Alsbeken waren ongetwijfeld operaliefhebbers en kenden hun klassieken. Vandaar dat de “Villa Fidelio” toch een heel bijzondere en terechte plek inneemt aan de Beethovenweg.