foto 
Mooier vaak dan foto’s zijn tekeningen, aquarellen of olieverven. In dit blog zijn er al heel wat voorbijgekomen, maar deze hadden we nog niet gehad. De aquarellen zijn van de hand van de Oegstgeestse kunstenaar Albert-Jan Cool (geb. 1947). In 1987 verscheen van hem het boek `De Kust’, uitgegeven bij uitgeverij Elmar in Rijswijk. Daarin heeft hij het leven aan de Nederlandse en Belgische kust op indrukwekkende en fascinerende wijze in aquarellen weergegeven. In 1998 verscheen hiervan een herdruk, maar intussen is dit prachtige werk uitverkocht en alleen nog antiquarisch of via de bieb beschikbaar. Hij heeft twee keer geëxposeerd in het Katwijks Museum in 1988 en 1990, maar in Noordwijk is hij bij mijn weten nog nauwelijks doorgedrongen. Terwijl hij juist ook van Noordwijk zulke prachtige beelden heeft gemaakt. Zie zijn website.