foto
Over Max Liebermann heb ik het al vaak genoeg gehad in dit blog, daar houden we maar mee op. Maar in zijn kielzog bevond zich nog een andere Duitse impressionistische schilder, Max Slevogt. Liebermann vormde samen met Slevogt en nog een derde schilder, Lovis Corinth het zogenaam-de ‘Dreigestirn des Deutschen Impressionismus’ (de drie ‘sterren’ van het Duitse impressionisme). In 1908, waarschijnlijk opnieuw in Liebermann’s kielzog, bevond Slevogt zich in Noordwijk, bij het echtpaar Paul Cassirer en Tilla Durieux. En net zoals Liebermann voelde hij zich geinspireerd genoeg om een aantal mooie ‚Noordwijkse’ werken te maken. Dit is er één van,  „Dame am Meer” en het komt ‘de dame’ van Liebermann zeer in de buurt. Het oponthoud van Slevogt in Noordwijk was verder van korte duur. Zijn zoon werd er geboren, maar daarna was hij snel weg, terug naar Duitsland, later nog op een langere reis naar Egypte. Max Slevogt stierf op 64 jarige leeftijd in 1932

NOTA BENE Inmiddels ben ik er achter dat dit beeld niet in Noordwijk is gemaakt, maar somewhere in Duitsland. Schade….