foto

In het artikeltje bij bijgaande foto wordt gesproken van ene Johannes Teelings, maar volgens ingewijden heette hij helemaal geen Teelings, maar Scheelings en was hij eigenaar van Pension Anna Christina aan de Oude Zeeweg in Noordwijk aan Zee. Volgens mij poseert Scheelings hier ook met zijn auto voor de garage/werkplaats van Jan van Kan eveneens aan de (toenmalige)  Oude Zeeweg (nu De Grent). Inventief was hij in ieder geval, want deze Johannes Scheelings had – bevangen door de zucht naar avontuur en behept met het nodige technisch talent – op het onderstel van een T-Ford eigenhandig een race-auto gebouwd.

Het was 1922 en Scheelings moet flink in de weer zijn geweest met het slopen van oude onderdelen en met het persen en lassen van nieuw plaatwerk. Het stuur had hij volgens het artikel uit een oude Buick gehaald en de stoelen uit een Minerva van 1920. Het ding staat zo te zien wel iets te hoog op de wielen en die wielen zijn ook wel weer erg groot. Maar het geheel heeft wel een sportief uiterlijk gekregen, hoewel ik niet zo kunnen bedenken dat je in zo’n monster ook daadwerkelijk racen kon.

Met dank aan K)