foto

Eerder hebben we gezien dat er ene P.Vink in Noordwijk aan Zee woonde die met veel visie en gevoel een bazaar dreef vlak aan zee. De bazaar ontwikkelde zich tot een keurige winkel in strandartikelen, maar de vraag bleef hangen wie die ‘P.Vink’ nu wel precies was. Ik weet het nog steeds niet, maar er is wel weer een nieuw stukje puzzel dat kan worden aangelegd.

Hij heet “Piet” Vink, zijn bijnaam was – nogal prozaïsch – “Lekkervet” en naast de bazaar had hij ook nog een heuse strandtent. Bazaar en strandtent stonden hemelsbreed misschien 200 meter uiteen, maar het wás een strandtent. Piet Vink was een meester in het ontdekken van allerlei niches in de markt – dat heb ik in mijn vorige blogs al genoegzaam aangetoond.  Hij moet ook met zijn strandtent  de eerste zijn geweest in zijn soort.