vink

Schrijf onlangs een aardig blogje over de bazar van P.Vink aan de kop van de Hoofdstraat in Noordwijk aan Zee, laat R. mij weten dat dit helemaal niet de bazar is van P.Vink, maar van Jan van Kan. Ik geloof er (sorry R!) helemaal drie keer niks van. Nu zou de linkerfiguur op die oude foto zeer wel Jan van Kan himself geweest kunnen zijn, maar dat de winkel ook van hem was betwijfel ik. Van Kan was een te trotse man om een nering de drijven onder andermans naam en er is nog een ander gegeven dat de stelling van R. aanvecht.

Want ik vind een foto, waarop de nering van P.Vink aanzienlijk blijkt te zijn uitgebreid en gemoderniseerd in later jaren. Op de gevel staat ‘Bad- en Strandartikelen Souvernirs van Noordwijk a/Zee’ en dat alles nog steeds onder de naam ‘P.Vink’. Het was de winkel naast die van Boekhandel/Bibliotheek Ruijs, waarover ik weer een andere keer iets dichtte. Kortom: ik weet – zoals vaker in dit blog – heel vaak wat iets niet was. Maar ook heel vaak niet wat iets wel was.

Who in the hell was P.Vink?