dddd

De vervoersonderneming n.v. Duinlander was voor en tijdens de oorlog een in Noordwijk aan Zee gevestigd busbedrijf. De n.v. Duinlander was een samenbundeling van een aantal vervoerders zoals het sinds 1929 opererende bedrijf van de firma H & D. Bolhuis die een lijn Noordwijk-Den Haag v.v. onderhield. In 1940 fuseerde deze firma met de ENAO, de Eerste Noordwijkerhoutsche Auto Onderneming, die de lijnen Noordwijk-De Zilk, Haarlem en Noordwijk-Sassenheim v.v. onderhield, tot de n.v. Duinlander. De firma De Zilverspoor, die de lijn Noordwijk-De Zilk en Haarlem v.v. onderhield, kwam daar ook in 1940 nog bij. Tijdens de bezetting werd de n.v.Duinlander in Noordwijk aan Zee door de NZH overgenomen. Deze overname gebeurde via de ATO zodat begin 1940 de n.v. Duinlander als NZH – Noord Zuid Hollandsche Vervoers Maatschappij – verder ging.

In deze periode moesten de bussen van de n.v. Duinlander noodzakelijkerwijze worden omgebouwd voor het rijden op “Ersatz”-brandstof vanwege een ernstig tekort aan normale brandstoffen. Andere bussen werden uitgerust met het zgn. lichtgassysteem.

Op het moment dat de n.v. Duinlander door de NZH werd overgenomen bestond het wagenpark uit de volgende bussen: een Opel, een White, een MAN met een Kromhout motor, twee wagens van het merk Dodge, twee oude N.A.G. wagens, een tweetal Diamonds, een International en een Stewart met een Kromhout motor. Slechts acht bussen van de n.v. Duinlander hebben kaalgeplukt de oorlogsjaren overleefd. Volgens mij heeft tenminste een ervan nog jaren dienst gedaan bij Brouwers Tours (aan het eind van de jaren vijftig lekte dat ding heftig tijdens een verregend schoolreisje). Zie www.autobusarchief.nl voor nog veel meer prachtige foto’s.